diumenge, 27 de gener del 2013

Agustí Pons publica la biografia 'Espriu, transparent'

L’obra destaca l’aportació del poeta a les lletres catalanes

Agustí Pons ha publicat la biografia Espriu, transparent, desmentint, així, la popular definició que el poeta va donar sobre sí mateix: "sóc l'home més avorrit i ensopit d'aquest món". L’escriptor, que ha passat tres anys elaborant el llibre, diu que “tant la vida com l’obra” del poeta del poble són “enormement atractives”. Ell posa l’accent, sobretot, en el lideratge d’Espriu, ja fos en els seus cercles més íntims com en els públics (com a intel·lectual eminent en la literatura catalana de postguerra). 

"Aquesta exhaustiva biografia pretén ajudar a entendre la totalitat de l’obra d’Espriu, molt variada i aparentment contradictòria”, explica Josep Lluch, editor de Proa i Pòrtic. “És la gran novetat de l’any”, afirma. Pròximament es publicarà Ocnos, un recull dels pròlegs i altres textos d’Espriu. 

Ausiàs March, Stendhal, Cervantes, Maquiavel, Saponza, Gracián, Lovecraft i Homer són només alguns dels referents que han marcat la figura literària d’Espriu. “No ha deixat de créixer com a gran clàssic de tots els temps”, opina l’escriptor Miquel de Palol. D’altra banda, Pons remarca el compromís etern del poeta envers la cultura catalana, així com la seva prosa, “qualificada de perfecta”.

Paula Vidal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada